Miért van szükség táplálkozási előírásokra?
A HYPOXI®-módszer lehetővé teszi az Ön számára, hogy a zsírt látható és érezhető eredményességgel célzottan a problémás területeken égesse el a lehető legrövidebb idő alatt. A HYPOXI® táplálkozási előírások betartásával Ön a célzott alakformálás sikerét tovább növelheti.
Nem a szigorú fogyókúra, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás segíti elő az anyagcsere mutatóinak javítását. Így Ön már közvetlenül a kezelés alatt elégetheti a zsírpárnákat alkotó felesleget. Ezzel a problémás területek zsírlerakódása csökken, miközben az izmok tömege a csökkenő testsúly ellenére is megmarad.
A HYPOXI® tréning örömteli eredménye a gyors és hosszú távon tartós hatású zsírbontás, pontosan azokon a területeken, ahol szeretnénk.
A HYPOXI® tréning előtt
Szénhidrátok
“A zsír a szénhidrát lángjában ég”. Ezért az engedélyezett szénhidrátok legnagyobb részét már a HYPOXI® tréning előtt (1-4 órával) el kell fogyasztani.
Mindig csak biológiai szempontból értékes szénhidrát bevitele javasolt (teljes kiőrlésű termékek, rizs, banán stb.) melyet kombináljon vitál- és ballasztanyagokkal.
Ajánlott mennyiség:
120 g kenyér vagy gabonával készült termék és 100 g tésztaféle vagy 80 g rizs, vagy 350 g burgonya, vagy valamilyen magas tápértékű késztermék a megfelelő szénhidrát tartalommal.
Általában
Vitál- és ballasztanyagok
A zöldségeket, a gyümölcsöket, a salátákat mind a szénhidráttal, mind a fehérjével együtt fogyaszthatjuk. Lehetőség szerint egyik étkezésből se hiányozzanak.
A zöldség, a gyümölcs alkalmas a szénhidrátok helyettesítésére is.
A fűszerezésnél használjon lehetőség szerint mindig friss zöldfűszereket, és az elkészítéshez csak kevés zsiradékot, illetve öntetet.
Ajánlott napi mennyiség:
600 g natúr zöldség, illetve saláta és 2 szem gyümölcs
A HYPOXI® tréninget követően
Fehérje
A fehérjék a test “építőkövei”. Meggyorsítják az anyagcserét, elősegítik a teltségérzet kialakulását, valamint javítják az izmok és a kötőszövet szilárdságát.
A grillezett vagy főtt hús, vagy hal mellé vitaminokban gazdag köret illik a legjobban (brokkoli, sárgarépa, spenót, saláta)…
Ajánlott napi mennyiség:
160 g nagyon sovány hús,
vagy 120 g normál hús,
vagy 140 g hal,
vagy 200 g túró (max 20% zsírtartalmú),
vagy 250 g zsírszegény joghurt,
vagy szójatermék,
vagy 100 g sajt,
vagy 2 egész tojás,
vagy egy protein shake.
Ön természetesen többféle élelmiszert is fogyaszthat, de a mennyiségeket arányosan csökkentenie kell. Például 80 g sovány hús és 50 g sajt.